BESKRIVNING: TILLBYGGNAD o UTERUM till EGNAHEM på LIMHAMN

TILLBYGGNAD o UTERUM till EGNAHEM på LIMHAMN
I ett välbevarat egnahemsområde på Limhamn ligger ett gult tegelhus från -49 vackert inbäddat i en stor trädgård. Ett härligt hus man gärna bor kvar i men kunderna kämpade med den mikroskopiska hallen och önskade sig en bättre och snyggare entre. Även kontakten mellan trädgård och hus ville man göra något åt. Området är speciellt skyddat av Malmö Stad och därför ställdes extra höga krav att ingreppen var i linje med områdets unika arkitektur.

På 40-talet matchade man gärna olika tegelkulörer mot varandra och nästan alla hus i området har både gult och brunt tegel. Vi ritade en tegeltrappa i mörkbrunt tegel och designar ett tidstypiskt räcke som målas i en något blek kromoxidgrön. Detta var en vanlig fönsterkulör på 30- och 40-talet och vi använde kulören på räcket men också på ytterdörr, fönsterkarmar och skjutdörrspartiet i uterummet.

PBåde entretillbyggnaden och uterummet är inklädda i zinkplåt från Rheinzink, en vacker men något svårbearbetad plåt. Det är en metallegering av zink och titan ohc helt obehandlad är den helt blank. Men för att man ska slippa den fläckvisa patineringsprocessen så har vi använt en förpatinerad, gråblå plåt till detta projektet. Det krävdes en del övertalning innan Stadsbyggnadskontoret förstod att detta var det rätta sättet att göra tillägg på i en så här känslig miljö.

PROJEKTFAKTA:

Tillbyggnad om 8 kvm på upphöjd betonggrund
Golv belagd med betongklinker Dandelion från Marrakech Design
Fönster Traryd och dörr Ekstrands kulör RAL 6017 Majgrön
Trappa av putsad leca med steg belagda med marktegel Gotland
Räcke i smide lackerad i kulör RAL 6017 Majgrön
Fasad och tak belagd med plåt i zink/titanlegering från Rheinzink

Uterum om 18 kvm på upphöjd betonggrund
Golv belagd med marktegel Gotland från Tegelmäster
Vikdörrar alu från Schücko kulör RAL 6017 Majgrön
Trappa med två breda steg belagda med marktegel Gotland
Trappa och trädäck belagd med svensk ek från Gillastig Sågverk Söderåsen
Fasad och tak belagd med plåt i zink/titanlegering från Rheinzink