Vi skapar snygga, personliga och sköna hem fyllda av ljus och energi.

Letar du efter en arkitektbyrå som kan hjälpa dig att skapa unik och genomtänkt arkitektur med känsla för feeling så har du kommit rätt. Vi kombinerar en stark form- och materialkänsla med ett gediget tekniskt kunnande.

Vi är ett arkitektkontor i Malmö och vid Söderåsen som med en passion för byggnadskonst och byggnadstradition, formgivning och vardagsliv ritar, designar och planerar bostäder, fritidshus, tillbyggnader och inredningar.

Lyssna lite på hur arkitekten filosoferar i videon här intill. Nej, det var inte lätt. Nästa video blir bättre 🙂

Byggnader och boende är en så fundamental del av människors liv att man gott kan kalla det existentiellt. Ordet ”bo” kommer från sanskrits ”bhu” som betyder ”att vara”. Jag finns – alltså bor jag. Lyxvilla eller kartong – ett hem är ett hem. Ända sedan min utbildning har jag funderat över detta med att bo. Jag har själv inte alltid varit så bra på det och har vantrivts i gipsinklädda skokartonger med en utskuren fyrkant för ljuset.

Men när man har det som yrke att forma hem till människor med en normal ekonomi måste man lära sig att göra nånting av dessa fyrkanter, med alla begränsningar och kompromisser. Lära sig vad man faktiskt kan göra (utan att gå bankrutt) och vad man kanske inte ska göra. För det finns nånting där: i vår längtan efter natur, mysighet, öppenhet, ljusets skiftningar under dagen och under året. Känslan av tillhörighet, närhet och närvaro – hemkänsla. Något som vi kanske har haft men som glidit oss ur händerna medan vi har varit förundrade över kulturens tekniska och demokratiska framsteg.

Låt oss försöka hitta nya uttryck med närhet och närvaro utan att vända dessa framsteg ryggen.

Anne & the Architects startades av arkitekt SAR/MSA Anne Marie Hoel 2013 och blev under vintern 21/22 en del av Allard&Hvengaard AB´s konsultgrupp. Allard&Hvengaard AB äger även en byggfirma vars verksamhet är skild från arkitektverksamheten. För mer information om byggverksamheten kontakta Tobias Hvengaard på allardhvengaard@gmail.com

VI FINNS – ALLTSÅ BOR VI

Boendet är enormt viktigt. Det är den plats som betyder mest för oss, en plats vi investerar mycket känslor, pengar och tid. Byggnader och boende är en fundamental och existensiell del av våra liv och alla människor och djur bor – på ett eller annat sätt. Ordet bo kommer från sanskrits bhu som betyder att vara. Jag finns – alltså bor jag.

Boendet är platsanknutet: det har en specifik address, en plats i naturen eller staden och ju bättre vårt boende kan anpassa sig till platsen desto bättre trivs vi – det tror jag att de flesta kan hålla med om.

OM ANNE&theARCHITECs

Byggnader och boende är en fundamental del av våra liv och alla människor och djur bor – på ett eller annat sätt. Ordet bo kommer från sanskrits bhu som betyder att vara. Jag finns – alltså bor jag. Lyxvilla eller kartong – ett hem är ett hem.

Trenden inom arkitekturen har varit att skala bort allt onödigt – rått, avskalat, rena linjer…. Jag står med foten i båda lägren: Jag tycker att arkitektur-skrået har många bra idéer och jag tror också på en ekonomisk och funktionell…. Men det vilar onekligen nåt ogästvänligt, opersonligt och en slags stram anonymitet över många ”design”……

Byggnader och boende är en så fundamental del av människors liv att man gott kan kalla det existentiellt. Ordet ”bo” kommer från sanskrits ”bhu” som betyder ”att vara”. Jag finns – alltså bor jag. Lyxvilla eller kartong – ett hem är ett hem.

Ända sedan min utbildning har jag funderat över detta med att bo. Jag har själv inte alltid varit så bra på det och har vantrivts i gipsinklädda skokartonger med en utskuren fyrkant för ljuset.

Vi är ett arkitektkontor i Malmö och vid Söderåsen som med en passion för byggnadskonst och byggnadstradition, formgivning och vardagsliv ritar, designar och planerar bostäder, fritidshus, tillbyggnader och inredningar.

Lyssna lite på hur arkitekten filosoferar i videon här intill. Nej, det var inte lätt. Nästa video blir bättre 🙂

OM ARKITEKTUREN

Byggnader och boende är en så fundamental del av människors liv att man gott kan kalla det existentiellt. Ordet ”bo” kommer från sanskrits ”bhu” som betyder ”att vara”. Jag finns – alltså bor jag. Lyxvilla eller kartong – ett hem är ett hem. Ända sedan min utbildning har jag funderat över detta med att bo. Jag har själv inte alltid varit så bra på det och har vantrivts i gipsinklädda skokartonger med en utskuren fyrkant för ljuset.

Byggnader och boende är en så fundamental del av människors liv att man gott kan kalla det existentiellt. Ordet ”bo” kommer från sanskrits ”bhu” som betyder ”att vara”. Jag finns – alltså bor jag. Lyxvilla eller kartong – ett hem är ett hem. Ända sedan min utbildning har jag funderat över detta med att bo. Jag har själv inte alltid varit så bra på det och har vantrivts i gipsinklädda skokartonger med en utskuren fyrkant för ljuset.

OM ARKITEKTEN

Jag som skriver detta heter Anne Marie Hoel. Jag har en fin titel som heter SAR/MSA vilket betyder….. Bakom dom orden står 5 års arkitekturstudier, lite ströpluggande av idéhistoria, filmscenografi och drama. Några års jobb som teaterscenograf i Malmö, Set Designer för några reklamfilmer, musikvideos och kortfilmer. Ströjobb som städare, inom hemtjänsten, på psyket på Långbro, diverse olika arkitektkontor i Stockholm och Malmö, bandvärdinna på United Stage, instabil personal vid löpande bandet på Centraltvätteriet i Lund, tidningsbud, jordgubbsplockare, simlärare, simtränare…. Jag kan ha glömt nåt. Jo: hotellpersonal på Naturhotellet i Nyrup. En brokig bakgrund som dels bottnar i att jag examnierades från Arkitektutbildningen 1995, mitt i en djup byggkris, och dels att jag inte riktigt trivdes med yrket. Jag uppfattade det som väldigt distanserat och prestigefyllt. Jag kände mig tvungen att

Anne & the Architects | Arkitekt i Skåne