RESTAURANG i ÄPPELODLING på BJÄREHALVÖN

En gammal anrik äppelodling ska delvis uppdateras och få en restaurangverksamhet med permakulturodling. Här kommer närodlat inte bara vara en fin slogan: så många råvaror som möjligt kommer att odlas strax utanför och delvis inne i restaurangen. Allt för att ge besökarna inte bara en högklassisk gourmet-upplevelse utan också en sinnlig och intuitiv känsla för den ekologiska komplexiteten.

PLATSEN

Hallandsåsens sydsluttning mot Kattegatt

Kattvik heter äppelodlarverksamheten men Rosenhult heter gården som legat vid Hallandsåsens södra fot i sekler. Kattegatts milda vindar, Skäldervikens vatten och sydsluttningen ger platsen ett väldigt gynnsamt mikroklimat.

En av de gamla ladorna är alltför medtagen för att kunna renoveras och det var när ägarna insåg att dom var tvungna att riva ladan som idén om en restaurang på dess gamla plats föddes. Ladan är byggd i sutteräng inbäddad i kullen och lönn och alm har växt sig höga ovanför den.

Kolla in videoklipp från platsen och en 3d-modell på förslaget:

Planlösningen med Apelgången till höger

APELGÅNGEN

Vandring från skogen mot kullarna

Restaurangen består av växthus, restaurang och uteplatser som knyts samman av den 40 meter långa Apelgången. Gången löper längs med kullen under trädkronorna och ut mot äppelodlingen och utsikten.

Växthuset med plats för både odling och matgäster.

Restaurangen.

Uteplatsen med trappor ner mot äppelodlingen och milsvid utsikt över Bjärehalvöns sydvästra kullar.

Sektionsritning genom restaurangen

Vy från Apelgången mot kullarna

OM ARKITEKTEN:

Jag heter Anne Marie Hoel och driver arkitektbyrån Anne & the Architects. Här visar jag projekt som jag arbetar med just nu. Om du tycker det verkar intressant, har frågor om projekten eller funderar själv på att anlita arkitekt är du välkommen att kontakta mig.

Mejla till mig, följ mig på Instagram eller kontakta mig på Linkedin.

Fick du mersmak och vill se mer? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrevet som kommer ungefär en gång i månaden.Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne