OPEN SKY 35

OPEN SKY 35 – ETT LITET FRITIDSHUS MED HIMMEL

Vad vill du ha av ett fritidshus? Ett enkelt hus, varken för stort eller för litet. Sköna material. Enkelt glida ut på verandan när vädret är skönt och lika enkelt dra sig tillbaka inomhus, tända en brasa och krypa upp i soffan eller hängmattan när det blir svalt.

Somna in på loftet till regnets trummande på taket och kattugglans hoande. Vakna till fågelsång i gryningen, dricka kaffe på verandan mot öster och kunna se ut över naturen från bordet. Titta lite närmre på OPEN SKY 35. Det kanske är fritid för dig?

FALU RÖDFÄRG och SOLPANELER

Fasaden är klädd med lockpanel målad i falu rödfärg och taket är belagt med sinuskorrugerad aluminiumplåt.

På taket finns det plats för ett par solpaneler om du vill ha en off-grid energilösning. Takstommen fortsätter ut över uteplatsen och ger skydd för regn och sol. Hängrännan kastar ut vattnet och här ställer du lämpligen en regnvattenstunna.

VÄLPLANERAT FÖR EN AKTIV FRITID

Under taket kan du spänna upp hängmattor och hängstolar och runt om fasaden och uteplatsen har vi plats för förvaring av kajaker, cyklar, surf- och snöbrädor.

Fritidshuset är planerat för en aktiv fritid där man kan leva nära naturen och snabbt få ner cykeln eller brädan och ge sig ut.

DRÖM STORT och BYGG SMÅTT

Byggarean för fritidshuset är 35 kvadrat med 28 kvadrat boarea på bottenplan med kök, vedkamin och wc med dusch. Allrummets volym utnyttjas maximalt genom att både soffan och bokhyllan byggs in i inredningen.  Sovloftet på 14 kvadrat rymmer en dubbelsäng och en förvaringsvägg.

Loftets sarg lutar lika mycket som de två strävpelarna som avlastar takstolarna vilket ger rummet en cool form och härlig volym. Över soffan spänns ett mjukt nät intill en liten bokhylla för sköna stunder av vila, meditation, musik, film etc. Ett stort och generöst takfönster ger OPEN SKY dess namn.

Litet Fritidshus med Himmel

OPEN SKY 35 – litet fritidshus med himmel

Anne & the Architects | Arkitekt i Skåne