INREDNING till COOL MINDs

Cool Minds är en kreativ kursverksamhet för barn och ungdomar med syfte att väcka nyfikenhet för vetenskap och kunskap. Ett uppdrag att skapa inredning till en sådan verksamhet är en ära som måste förvaltas väl. Färger, former och material bör utformas så att miljön känns inbjudande och rolig.

Varje rum fick sin specifika utformning utifrån verksamheten. Datorrummet i silver och indigo med digitala mönster, biologirummet med gröna bord i lövformer och djungeltapeter och så vidare. Ett filmrum, ett fysik- och astronomi-rum, ett rum för läxläsning och kalas, en öppen plats för dropin för målari och arbete i lera. Och ett stort cafe med en scen.

Som en röd (eller snarare orange) tråd löper den orange färgen som Cool Minds har valt som sin kulör. Orange hyllor, orange pallar och orange detaljer. Gamla rostiga järnrör, uttjänta bildäck och sönderrostade bromsskivor har svetsats ihop till underreden och fötter till de fritt formade bordsskivorna.

Bordsskivorna är tillverkade av Galleri Form AB och består av svart, oljad valcromat belagda med högtryckslaminat och vinylmattor i orange, gröna och silvriga kulörer.

PROJEKTFAKTA: INREDNING TILL KURSVERKSAMHET FÖR BARN

800 kvm kontor renoveras och inreds för Cool Minds kursverksamheter för barn och ungdomar.
Bordsundereden av fynd på skroten: rostiga stålrör, gamla bildäck och bromsskivor
Bordsskivor av svart valcromat överlimmade med vinylmattor från Gerflor samt högtryckslaminat från Formica
Bordskivorna är tillverkade av Galleri Form AB
Fototapeter från Scandiwall
Stolar och pallar från Pedrali
Loggor och väggutsmyckning från Holmbergs
Orange hyllor från Hyllteknik

INREDNING TILL COOL MINDS KURSVERKSAMHET I MALMÖ

Anne & the Architects | Arkitekt i Skåne