FRITIDsHUS i MODULER

Nu har vi börjat planera för vårt modulhus. Planen är att det ska bli ett prisvärt fritidshus som byggs i moduler på vår fabrik i Fosie. Vi jobbar med material som massiv ek, träullit (träspån och cement) och galvaniseras sinusplåt.

Här nedan lite vyer på den raka modellen som innehåller en grundmodul med badrum, sovrum, allrum och kök. Till detta kan man koppla på en gästmodul med en veranda mellan de två husen och allt under samma tak. Vi matar på allt eftersom med planer på de olika sätten att kombinera modulerna på samt förstås och materialspecifikationer och priser.

Modulhuset är en modern variant av ett korsvirkeshus. Med modern grund byggs konstruktionen upp av ett stolpverk av takstolar, limträbalkar och massiv ek. Väggar byggs av hela element av träullit.

Kollot stängdes för länge sedan och villan har byggts om till enfamiljsboende. Men dess ursprung som kollo har gjort planlösningen lite svår: En del rum är för stora, andra för små. Dessutom har den fina trädgården styckats av och bebyggt så istället för en stor trädgård möts man av grannens hus i siktlinjen när man sitter på verandan.

Det är ju vägen dit som är mödan värt. Häng med oss i vardagens utmaningar och skriv upp dig på nyhetsbrevet som kommer en gång i månaden.



ANNE&theARCHITECTs | Arkitekt i Skåne