Vi skapar snygga, personliga och sköna hem fyllda av ljus och energi.

Letar du efter en arkitektbyrå som kan hjälpa dig att skapa unik och genomtänkt arkitektur med känsla för feeling så har du kommit rätt. Vi kombinerar en stark form- och materialkänsla med ett gediget tekniskt kunnande.

Vi är ett arkitektkontor i Malmö och vid Söderåsen som med en passion för byggnadskonst och byggnadstradition, formgivning och vardagsliv ritar, designar och planerar bostäder, fritidshus, tillbyggnader och inredningar.

Lyssna lite på hur arkitekten filosoferar i videon här intill. Nej, det var inte lätt. Nästa video blir bättre 🙂

Byggnader och boende är en så fundamental del av människors liv att man gott kan kalla det existentiellt. Ordet ”bo” kommer från sanskrits ”bhu” som betyder ”att vara”. Jag finns – alltså bor jag. Lyxvilla eller kartong – ett hem är ett hem. Ända sedan min utbildning har jag funderat över detta med att bo. Jag har själv inte alltid varit så bra på det och har vantrivts i gipsinklädda skokartonger med en utskuren fyrkant för ljuset.

Men när man har det som yrke att forma hem till människor med en normal ekonomi måste man lära sig att göra nånting av dessa fyrkanter, med alla begränsningar och kompromisser. Lära sig vad man faktiskt kan göra (utan att gå bankrutt) och vad man kanske inte ska göra. För det finns nånting där: i vår längtan efter natur, mysighet, öppenhet, ljusets skiftningar under dagen och under året. Känslan av tillhörighet, närhet och närvaro – hemkänsla. Något som vi kanske har haft men som glidit oss ur händerna medan vi har varit förundrade över kulturens tekniska och demokratiska framsteg.

Låt oss försöka hitta nya uttryck med närhet och närvaro utan att vända dessa framsteg ryggen.

Anne & the Architects startades av arkitekt SAR/MSA Anne Marie Hoel 2013 och blev under vintern 21/22 en del av Allard&Hvengaard AB´s konsultgrupp. Allard&Hvengaard AB äger även en byggfirma vars verksamhet är skild från arkitektverksamheten. För mer information om byggverksamheten kontakta Tobias Hvengaard på allardhvengaard@gmail.com

Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne