VIDEO KILLED THE RADIOSTAR

När jag pluggade arkitektur så ägde stillbilden marknaden helt och hållet  – det var via fotografiet som man förmedlade och marknadsförde arkitektur. Det lever kvar fortfarande: de flesta arkitektkontor dokumenterar sina projekt i stillbilder men i en digitaliserad värld kommer rörliga bilder alltmer.

Det är inte mycket som slår ett vackert fotografi. Det är ljusets konst – i både bokstavlig, bildlig och teknisk mening. Men det är trots allt inte alltid lätt att med ett tvådimensionellt fotografi illustrera hur ett rum upplevs, hur det används och hur man rör sig i det.

Därför tror vi mycket på den rörliga bildens potential inom arkitekturen. Videoklipp är oslagbart för att visa modeller och husvolymer, redovisa byggprocesser och få en känsla för rumssambanden.

Det är helt enkelt väldigt användbart för att kommunicera kärnan i vår verksamhet och den kommunikationen vill vi utveckla och bli bättre på. Vi har börjat att bygga upp ett litet videobibliotek på youtube och har ambitionen att lägga upp klipp både på platsbesök, byggen, skisser och färdiga projekt. Upptäck vårt konto – som än så länge inte är så stort men som vi hoppas ska växa till nåt riktigt spännande.

ROLIGA LÄNKAR

Filmklippet på Steel House är gjort av Kentaroo Tryman som också har komponerat musiken. Vår inspiration har varit filmer gjorda av ClicClicJim och Angela Leonardi.

OM ARKITEKTEN SOM TYCKER TILL

Jag heter Anne Marie Hoel och driver arkitektbyrån Anne & the Architects. Detta är min lilla arkitektur-blogg där jag skriver om fenomen i ämnet som jag tror kan vara intressanta för fler än mig själv.

Är du en av dom, har frågor om arkitektur eller behöver hjälp av en arkitekt? Mejla till mig, följ mig på Instagram och youtube eller kontakta mig på Linkedin.

Fick du mersmak och vill se mer? Skriv upp dig på vårt nyhetsbrevet som kommer ungefär en gång i månaden.Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne