Glashuset i stål betong på Bellevue med poster av furu, Platsgjuten betongvägg och fönsterbänkar av kalksten.

UTERUM i STÅL o BETONG på BELLEVUE

Kunderna önskade sig ett uterum som var stramt i stål och betong när man såg det utifrån men som var varmt och inbjudande, gärna i trä, när man var inne i glashuset. Så vi monterade en trästomme i såpad furu på betongmuren och isolerglasen monterades sedan fast av galvaniserade stålprofiler på utsidan.

Vi gjorde mängder av detaljerade ritningar på infästningar, möten, fasningar, salningar etc.etc. i oändlighet. Det var så komplicerat att få det att se enkelt och självklart ut. Om du orkar skrolla ner efter fotona på de färdiga ritningarna så har jag lagt upp en bråkdel av de ritningar vi gjorde och också en del bilder från byggfasen:

Trädgården framför huset bestod tidigare av en halvdöd gräsmatta som aldrig användes. Här ska nu bli en stor rosenrabatt med rosor i olika höjder, både låga buskar och fylliga klättrare. Trädgårdsrummet är planerat av Kisse Linden och anlagt av Giersing Linden HB.https://www.giersinglinden.se/

I vårt planeringsarbete inför bygget började vi med helt vanliga ritningar i lagom bra skala, en 3d-modell och collage:

Men det spårade snart ut och Tobias och jag skicka MÅNGA såna här skisser mellan oss. Varje detalj var tvunget att tänkas igenom om och om igen – allt för att material , möten och infästningar skulle bli så elegant och smäckert som möjligt:

Men Glashuset växte fram under sommar/höst 2019 steg för steg, bitvis med vånda och bitvis med framgång: