Vikdörren till det nya uterummet på Limhamn

TILLBYGGNAD, RENOVERING o UTERUM på LIMHAMN

VÄLBEVARAT EGNAHEMSOMRÅDE

Projektbeskrivning för tillbyggnad, renovering och uterum på Limhamn. Villan ligger i ett område på Limhamn som är ett otroligt fint och välbevarat egnahemsområde. Väldigt fina hus i gult tegel med välbevarade originalfönster och en rik flora av trappräcken i originaldesign. Här äger Lasse och Karin en trevlig villa som har blivit nött av tidens tand och en del lite ogenomtänkt renovering. Dessutom är hallen på mindre än en kvadratmeter, vilket blir jobbigt i längden med fyra i familjen. Det börjar bli dags att göra lite förändringar. Detaljplanen tillåter endast en entrétillbyggnad på 8 kvm byggarea och sockeln är dessutom väldigt hög. Det gör det svårare att få den lilla tillbyggnaden att bli harmonisk i sina proportioner.

ZINK ISTÄLLET FÖR TEGEL

Det är också knepigt att använda tegel, både för att det inte kommer att bli lätt att hitta ett tegel som funkar bra kulörmässigt tillsammans med det fina gula teglet men också för att det är svårt att bygga en så liten tillbyggnad i tegel utan att den blir klumpig. Vi  valde att bygga i zinkplåt men det var svårt att få kommunen att acceptera det. Nu har vi valt att mura för att sedan klä den nya entretrappan i ett mörkbränt tegel i långformat och det, tillsammans med ett nytt, grönt räcke i en 50-talsinspirerad design, gjorde att handläggaren på kommunen gav med sig. Uterummet byggs i samma kulörer och material. Trappan byggs dels i tegel och dels i ekplank från sågverket på Söderåsen.

Bilaga till Stadsbyggnadskontoret på Malmö Stad för att försöka övertyga dom om att vårt sätt att bygga var rätt sätt att tänka i detta området:

De första skisserna på uterummet gjordes om och så här såg sista skissen ut innan spaden sattes i marken:

Lite bilder från bygget:

Ett av badrummen var rejält slitet så det fick också en totalrenovering. På grund av att det är otroligt litet och rätt svårt att hålla rent så löste vi problemen med alla knixiga möten med d-tile: ett välvt kakel som gör alla kakelmöten till eleganta böjar. Skrolla ner och kolla in ritningar och modell. Bilder på det färdiga resultatet ser du här!

TILLBYGGNAD, RENOVERING o UTERUM i LIMHAMNAnne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne