TILLBYGGNAD och nytt GARAGE o FÖRRÅD

Ett radhus i Malmö är placerat på en triangulär tomt vilket gör att det uppstår en del konstiga vinklar i vrår. För att kunna bygga till ett nytt vardagsrum, sovrum och badrum och dessutom göra garaget och förrådet större så var man tvungen att bygga med okonventionella vinklar. Resultatet blev en byggnad med sju hörn som utnyttjar tomtytan maximalt.

Nedan kan du se en plan över hela tomten. Den nuvarande tillbyggnaden byggs delvis där det gamla förrådet/garaget stod medan det nya garaget byggs på tomtens skuggigaste och minst använda plats där det tidigare var lite skräp och lite redskap. På så vis vinner man ca 50 kvm ny boarea och 45 kvm förråd och garage (mot tidigare 30 kvm).

Garaget och förrådet är i dagsläget färdigbyggt. Däremot är tillbyggnaden fortfarande under konstruktion och nedan kan du följa ett bildspel på hur byggarna börjar med att riva det gamla förrådet, gjuter plattan, murar upp isolerblocken och fram till monteringen av panelen. Sidan blir uppdaterad när allt är helt färdigbyggt. Först en planritning på tillbyggnaden och sen kan du klicka dig igenom nästan hela bygget, bild för bild: