TILLBYGGNAD med VALMAT TAK

Ett från början väldigt vackert bostadshus byggd i början av 20-talet har renoverats och tilläggsisolerats under en tid när renoveringar kunde vara brutala. Ljus puts ersattes med mörkt tegel och rött tegeltak fick stryka på foten för mörkgrått betongtak. Takfoten drogs ut och ner och har gjort taket tungt och mörkt.

Bygglov tillbyggnad på Limhamn

Men nu ska den fina villan väckas ur sin törnrosasömn och stiga ur sitt 70-talsskal. Familjen behöver mera plats och passar på att bygga till med en ny flygel och en ny entré och har anlitat A&A för formgivning och här presenteras bygglovet till de nya idéerna. De nya tillbyggnaderna putsas i en ljus puts, tunga mörka hängrännor och takfötter tas bort och ersätts med ljust proportionerligt. Här nedan bygglovshandlingarna som ännu inte har fått sin dom hos Stadsbyggnadskontoret i Malmö.

 

Den gamla takfoten ska återställas och de mörka betongpannorna ersättas med klassiskt röda tegelpannor. Detaljer som stuprör, hängrännor och annan inplåtning, där tas de mörka, mörka gamal stuprören bort och all plåt ersätts av förpatinerad zinkplåt från Rheinzink. Även fronten till balkongen, som idag består av mörkbruna, liggande bräder, ersätts av patinerad zinkplåt.

Bygglov tillbyggnad på Limhamn Bygglov tillbyggnad på Limhamn

Inne är det mycket hemtrevligt och 20-talets vackert proportionerliga rum visar att en dålig renovering av ett hus gör att den gamla skönheten är bara en renovering bort.

APRIL 2016: Nu har bygget dragit igång och byggs av Hvengaard Produktion! Kolla in bilderna och klicka på de små för större bilder, mittbilden visar de påbyggda takfötterna från 70-talet och på bilden till höger är det mörka tegelt borttaget och takfötterna riva. Den ursprungliga 20-talsvillan med sina vackra proportioner börjar komma fram:

JUNI 2016 (klicka på bilderna för större):Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne