RENOVERING o TILLBYGGNAD av SKÅNEGÅRD

Den gamla stiliga 30-talsgården blev tilläggsisolerad med gult tegel i slutet av 70-talet, nya brunbetsade fönster helt enligt dåvarande sista skriket och svart plåttak som skulle efterlikna takpannor. Alla proportioner försköts och gården ser ut som en förväxt villa. Nu vill familjen återställa gården till den vackra byggnad det en gång var men det är alltid svårt att skruva tillbaka tiden.

Livet levs inte längre på samma sätt som under 30-talet; gamla behov har fallit bort och nya har tillkommit, teknik och livsstil har förändrats. Mera ljus, halvöppen planlösning och bättre utsikt är nya önskemål som har krävt en tillbyggnad för att kunna tillgodose den moderna livsstilens behov.

Uppdraget är att ta bort ”villafieringen” och återställa lantgårdens tuffare och ruffare uttryck. Landskapet som omger gården är den skånska slätten med Romeleåsen och Häckebergaskogen i horisonten.

OM ARKITEKTEN:

Jag heter Anne Marie Hoel och driver arkitektbyrån Anne & the Architects. Här visar jag projekt som jag arbetar med just nu. Om du tycker det verkar intressant, har frågor om projekten eller funderar själv på att anlita arkitekt är du välkommen att kontakta mig.

Mejla till mig, följ mig på Instagram eller kontakta mig på Linkedin.

Det är ju vägen dit som är mödan värt. Häng med oss i vardagens utmaningar och skriv upp dig på nyhetsbrevet som kommer en gång i månaden.Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne