RENOVERING av VILLA vid HAVET

RENOVERING av VILLA vid HAVET

Så nära Öresund man kan komma ligger det två hus, en gammal fiskarstuga från 1800-talets mitt som har byggts ihop med en lite mer ståndsmässig tjänstebostad vid sekelskiftet. Två hus från två olika tider i helt olika byggnadsstil. Med åren har de renoverats, byggts om och byggts till, tilläggsisolerats och så någonstans på vägen försvann charmen. Utsikten fanns kvar och de nya ägarna anade att det fanns något i väggarn som doldes bakom all glasfiberväv. Så dom anlitade mig för att hjälpa dom få fram den gamla charmen och med den också den ursprungliga skillnaden i den lilla 1800-talsstugan och sekelskiftesvillan. Uppdraget var att jobba med renoveringen men också att rita en nya altan och en ny takkupa med badrum.

Bilderna här nedan är tagna från samma plats i huset, före respektive under renoveringen:

Nedan följer ett antal ritningar på den nya planlösningen med de nya materialen och rumssambanden. Ritningarna visar hur jag brukar jobba. Jag blandar egna ritningar med inspirationsbilder som visar vad det är jag försöker uppnå med mina förslag och idéer. Tillsammans med ritningarna, inspirationsbilderna, kulör- och materialprov och så samtal tillsammans brukar kunderna få en bra idé vad jag tänker på och vice versa och tillsammans hittar vi en lösning som kunden är nöjd med:

Här kommer två bilder till tagna på samma plats i huset, före renoveringen respektive under arbetets gång:

Färglagd ritning på hur man tänker sig fasaden mot havet när hela projektet är klart. Det befintliga huset får lite nya kulörer på sockel och fönsterinfattningar, den gamla verandan fräschas upp och färgsätts i Ottossons Ribbangröna linoljefärg och en delvis inglasad altan byggs på fasaden mot söder med ribbangröna träkasetter och tak av kopparplåt:

Jag lyssnar mycket på musik medan jag arbetar och delar med mig av lite låtlänkar. Som till exempel den här saharadoftande bluesen: