RENOVERING av STALL - OMBYGGNAD till LÄGENHETER

RENOVERING av STALL – OMBYGGNAD till LÄGENHETER

Ett fint gammalt stall har tjänat ut sin roll som hem åt hästar och med åren förvandlats till ett förråd för diverse bråte. Nu vill de nya ägarna renovera stallet och ge det en ny funktion: semesterlägenheter åt turister.  A&A fick uppdraget att skissa på detta och föreslår ett utförande där man behåller den ”hästboxiga” planlösningen och de härligt synliga bjälkarna. Åtminstone idén med hästboxarna: stallet är i så dåligt skick att allt måste bort; allt utom den ursprungliga tegelmuren. Den bärande trästommen, takstolar, betonggrund: allt måste rensas bort för att stallet ska kunna bli tjänligt som bostad.

Här är lite bilder på stallet som det ser ut idag (klicka för större):

Efter en uppmätning och skissarbete kom vi fram till att det skulle bli lagom med 2 lägenheter med ca 4 – 6 sovplatser i varje lägenhet. Om det går vill man gärna behålla de härliga stallfönstren trots att fönstren nog inte kan bli öppningsbara. Vi får se om vi lyckas övertala kunden att det faktiskt inte behövs.

Renovering av stall - ombyggnad till lägenheter

Vi har ritat balkonger där man kan sitta och titta ut över en oändlig skånsk slätt men dom har fått kalla handen hos Stadsbyggnadskontoret i Malmö. De var inte ”tillräckligt skånska” och måste därför göras om. Istället blev det små minimala gluggar där man kan kika ut på den oändliga slätten 🙂Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne