RENOVERING av KÖK o BAD i RÖRSJÖSTADEN

I en lägenhet i Rörsjöstaden ska dusch installeras och kök och wc renoveras. Det stora problemet var volymen, för att få plats med en dusch måste man riva bort ett platsbyggt vitrinskåp från 1926 och flytta väggen så mycket som möjligt – vilket blev 42 cm. Till slut fick man ett badrum med linsåpad mikrocement på golvet, vita kakelplattor med vit fog på väggarna och gråvita, marockanska cementplattor på hyllplanen och slipad muslinglas i väggen mot köket för ljusets skull. Tvättställ i vit corian och vit kran från Vola. Duschdraperi med blåa palmblad från HM.

 

VITT KÖK med PLYWOOD, KOPPAR och SVARTA DETALJER

Den nya väggen mot köket kläddes med björkplywood och det gamla och uttjänta köket revs ut och ersattes av ett ikea kök med vita Veddinge-luckor och svarta knoppar från Beslag Design. Även svarta tändknappar, lampor, svart kran från Nivito och svarta eluttag. Bänkskiva, stänkskydd och hyllor tillverkades av Galleri Form med högtryckslaminatet Dog Bone från Formica pressad mot en plywoodskiva med synlig kant. Gasledningen drogs i ett synligt kopparrör och motstående vägg tapetserades med Cow Parsley från Cole & Son.

 

VITRINSKÅP i Plywood och muslinglas

Den nya väggen mot köket kläddes med björkplywood och det gamla och uttjänta köket revs ut och ersattes av ett ikea kök med vita Veddinge-luckor och svarta knoppar från Beslag Design. Även svarta tändknappar, lampor, svart kran från Nivito och svarta eluttag. Bänkskiva, stänkskydd och hyllor tillverkades av Galleri Form med högtryckslaminatet Dog Bone från Formica pressad mot en plywoodskiva med synlig kant. Gasledningen drogs i ett synligt kopparrör och motstående vägg tapetserades med Cow Parsley från Cole & Son. Eftersom det gamla och platsbyggda vitrinskåpet var tvunget att rivas så föddes lusten att formge ett vitrinskåp i modernare utförande. Vi tillverkade en stomme i björkplywood med täta luckor av plywood och vitrinluckor av massiv björk och slipat muslinglas. Vitrinskåpet är helt obehandlat med hyllpapper från Clas Olsson.

planlösning och ritningar

före-bilder