Platsbyggda möbler till svårmöblerade hörn

PLATSBYGGDA MÖBLER till SVÅRMÖBLERADE HÖRN

Vi har ritat platsbyggda möbler för flera hörn som var svåra att använda i en villa i Löddeköpinge. Snickerierna har byggts och monterats av Skånebeslag Snickerier och betonggjutningen står Betong Design i Kävlinge för. Tyvärr är mina bilder inte så bra. Jag tog dom en sen eftermiddag i januari med min gamla mobil. De ljusare och lite bättre bilderna är tagna av Jens, snickaren som gjort ett fantastiskt jobb!

Vi ritade en bokhylla i vinkel och med mosaikbelagda nischer på baksidan. Bokhyllan baksida vätter mot vardagsrummets framsida och mot spisen med betongskiva och misaikgolv. Vi gjorde också belysningsplaner med en kombination av spotlights och armaturer från Zenza och är du intresserad kan du köpa din egen Zenza-lampa här. Klicka på bilderna för större:

Mosaik, betong och mässing

Lamporna från Zenza är handgjorda av försilvrad mässing och skimrar i ett varmt ljus när mässingen reflekteras. Mosaiken är italiensk och beställd via Pronto Kakel i Vellinge. Under bänkskivan och kaminen fick vi in två stora lådor varav du ser den ena utdragen på den vänstra bilden. Detta var tidigare ett hörn av huset som, trots att låg mitt i husets hjärta, familjen inte kunde använda och som blev väldigt stökigt. Nu har det fått struktur och ordnat upp rummen, både energimässigt, funktionsmässigt och estetiskt.

Arkitektens ritning

Här är planritningen på spisen som ligger i vinkel med den nya bokhyllan. Planen kompletteras med ett par 3d-bilder så att kunden, arkitekten och hantverkaren är helt överens på hur slutresultatet ska bli:

Platsbyggda möbler till svårmöblerade hörn

Sittbänk o vinhylla i ett

Familjen i Löddeköpinge ville också att deras matplats skulle fungera bättre både för förvaring och med flera sittplatser när kompisar kom på besök. Vi löste detta genom att föreslå en sittbänk under fönstret; en yta som man inte kunde använda eftersom det var för trångt för vanliga möbler. Under sittbänken monterades stora lådor med mindre innerlådor för smart förvaring och på högra sidan av bänken en bok- och vinhylla.Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne