OPEN SKY – LITET FRITIDSHUS PÅ 35 KVADRAT

ETT KOMPAKT FRITIDHUS

Vi presenterar OPEN SKY, ett litet kompakt fritidshus med en byggarea på 35 kvadrat. Boarean är 28 kvadrat på bottenplan med kök, vedkamin och wc med dusch. Allrummets volym utnyttjas maximalt genom att både soffan och bokhyllan byggs in i inredningen.  Sovloftet på 14 kvadrat rymmer en dubbelsäng och en förvaringsvägg. Loftets sarg lutar lika mycket som de två strävpelarna som avlastar takstolarna vilket ger rummet en cool form och härlig volym. Över soffan spänns ett mjukt nät intill en liten bokhylla för sköna stunder av vila, meditation, musik, film etc. Ett stort och generöst takfönster ger OPEN SKY dess namn.

Ta en virtuell rundtur in i OPEN SKY 35:

OPEN SKY BÅDE UTE o INNE

När man bygger litet är det extra viktigt att planera rummen både utomhus och inomhus väl. Om samverkan mellan rummen fungerar väl känns huset mycket större. Man vill ju enkelt kunna glida ut på verandan när det är skönt väder men lika enkelt dra sig tillbaka inomhus när det blir svalt eller myggen blir för aggresiva. När man bäddar ner sig uppe på loftet så vill man ju gärna somna till regnets trummande på taket och kattugglans hoande. Och så vill man gärna vakna till fågelsång i gryningen, dricka kaffe på verandan mot öster och kunna se ut över naturen från matplatsen. Trots att huset är litet har det många platser både ute och inne. Fritidshusets takstolar skjuter ut ca 2.8 meter från huset och bildar en pergola som kan användas till mycket.  Uteplats såklart, med  korgstolar och hängmattor, men också som förvaring till surfbrädan och kajaken.

Planlösning Bottenplan

Planlösning Entresol

Arkitektritad fasad till falurött fritidshus

Fasad med lockpanel målad i slamfärg: Falurödfärg Ljus utan linolja

Sektion genom Open Sky 35:

OPEN SKY BYGGS PÅ LITEN HUSFABRIK i MALMÖ

OPEN SKY byggs på en liten husfabrik i Arlöv utanför Malmö och fraktas sedan i platta paket till byggplatsen. Där ska det vara förberett med grundsättning, el, vatten och avlopp. Vi har redan fått vår första beställning och hoppas att få igång produktionen av OPEN SKY till vintern. Då kan vi också återkomma med vilka valmöjligheter som kommer att finnas till interiören, tak- och fasadmaterial och vad det fritidshuset kommer att kosta. Vi håller på att planera en större version av fritidhuset på 58 kvadratmeter med ytterligare två rum.Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne