OMVANDLING av STALL till LÄGENHETER

I kanten av Romeleåsen med en fantastisk utsikt över de underbara böljande fälten; här ligger ett nergånget stall som ska få en rejäl renovering och omvandlas till två lägenheter. Byggnaden är byggd på klassiskt vis med murade väggan i bottenplan och träbjälkar och takstolar med sticketak däröver.

Den ena lägenheten beräknas få en boarea på 65 kvm och den andra 60 kvm. Det är den inre lägenheten som får en stor kupa på vindsplan och till den en stor balkong på nästan 10 kvm som kompensation för att den mindre lägenheten får den absolut bästa utsikten. Har används naturmaterial och ljusa kulörer: betonggolv på bottenplan och granplank på vinden. Ytterväggar putsas även på insidan och nya innerväggar kläs med grov panel och blommiga tapeter.

Planlösningen på de två lägenheterna på bottenplan:

Planlösningen på de två lägenheterna på vindsplan:

Tvärsnitt genom stallet:

Den fantastiska utsikten över de skånska sädesfälten: