KONTORsINREDNING

Ett fastighetsbolag i Landskrona har växt ur sina gamla kontorslokaler och vill renovera det fina Torgpalatset i Landskrona för att flytta dit. Huset är ett vackert funkishus från 50-talet men i stort behov av en uppfräschning. Lokalen totalrenoverades och inreddes och fastighetsbolagets bärande idén i inredningen var Nyckeln till det goda boendet illustrerat av nycklar på den stora fondtapeten (en Fornasetti-tapet från Cole and Son via Wallvision) och stora gamla nycklar till dockhuset i foajén.

Rum till personalen som arbetade på den nya Kulturskolan i Malmö i början på 00-talet. Den gamla Chokladfabriken, som låg som en övergiven gammal atlantångare mitt i centrala Malmö skulle äntligen renoveras upp och bli full av skapande bar och ungdomar. På denna tiden drev jag KOO Arkitektur tillsammans med Nina Aronsen och Petra Gipp och vi fick i uppdrag att rita ett nytt personalrum. Den päronsplittsfärgade brevfacksstrukturen är Ninas skapelse och inredningen går i stil med hur mycket av det vi ritade på den tiden såg ut. Inredningen byggdes av snickarna på Byggfabriken.

Klicka på de små bilderna för större bildspel:

Projektfakta: Visitor Center Malmö Airport

Swedavia önskade en slags multifunktionell monter som inte bara som arbetsplats för personalen i informationsdisken utan som också kunde fungera som utställningsyta för tillfälliga events eller reklamjippon för Skånska företag.

Flygplansnosens aerodynamiska utforming har varit inspiration för utformningen. Färgsättningen hålls dämpade jordtoner eftersom den omgivande miljön är väldigt gräll.

Det huvudsakliga materialet är en olivgrönbrun Corian med guldstänk från Dupont. För att dämpa ljudet så mycket som möjligt i denna stökiga miljö kläddes att ytor som inte belades med Corian med gummimattta från Trelleborg.

Snickerier och corianskivor tillverkades av  Galleri Form AB i SjöboAnne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne