PROJEKTFÖRFRÅGAN

Om du vill göra en projektförfrågan till Anne&theArchitects så skriv ett mejl med följande innehåll:

Beskriv ditt projekt enkelt och tydligt. Dels den praktiska aspekten: hur stort projekt tänker ni er, vilka typer av funktioner vill ni ha, hur stor budget har ni och vad har ni för tidsplan.

Beskriv också lite om naturen och omgivningarna. Vad är det för typ av landskap din fastighet ligger i? Finns det nån intressant byggnadstradition i området? Finns det något speciell djurart i området som du känner till och månar om? Har du några befintliga byggnader så beskriv dom gärna (speciellt om det är fråga om en tillbyggnad förstås). Vilket år är dom byggda, vilken konstruktion, vilken ”stil”? Vad vill ni uppnå arkitektoniskt med ert projekt? Har ni nån ”stil” ni är intresserad av eller tycker extra mycket om?

Bifoga några bilder (inte för många) på fastigheten och gärna lite inspirationsbilder om ni har några sådana. Kom gärna med exempel från vår hemsida på projekt du gillar och leta också bland Anne&theArchitects mappar på Pinterest och hitta inspiration där.

ARKITEKTENS VAL

Just nu får vi väldigt många förfrågningar och måste därför välja bort en del projekt. Anne&theArchitects är en liten byrå och hinner inte med så många projekt under ett år. Därför vill vi ju helst jobba med de kunder som verkligen gillar det vi gör och som vi känner vi kan kommunicera bra med. Det är ju dessutom till ömsesidig fördel så deppa inte om vi säger nej. Om vi har någon bra rekommendation till en annan arkitekt – eller kanske till en snickare eller konstruktör (olika kompentenser kan lösa olika typer av problem) så kommer vi att bifoga det i mejlet.

Kunder som gillar våra projekt och som är beredda på att utmana sina idéer om hur ett hus måste se kommer att favoriseras. Kunder som vill jobba med oss genom hela processen favoriseras också (läs mer om byggprocessens 3 faser här).

INTROMÖTE

Om vi går vidare tillsammans är nästa steg att boka ett 2-timmars konsultation på plats hos dig. Mötet kostar 3.600 kr. + moms = 4.500 kr. inklusive milersättning förutsatt att det ligger inom en 10 mils radie från Wessmantorp. Under dessa två timmar beskriver du projektet och dina tankar och idéer för mig och jag kommer med mina idéer och tankar kring det. Mötet följs antingen upp med en sammanfattning av projektet och en offert på arkitektarvodet för ett eventuellt uppdrag. Men resultatet av konsultationen kan också vara att ni inte behöver vidare arkitekthjälp utan klarar er bra vidare på egen hand.

KUNDENS VAL

Det är inte bara arkitekten som väljer ut vilka kunder vi vill ha: du väljer också arkitekt. Var lika kräsen som på vilken dejt som helst. Tänk på att arkitekten kommer att försöka tvinga på dig underliga former och konstiga material som du ska leva med i många år – och hon har goda skäl att göra det. Men du ska också stå ut med ditt hus i många år så det är otroligt viktigt att vi kan ha en bra, kreativ och konstruktiv diskussion som leder till nya och intressanta hus.

Därför är viktigt att du känner dig bekväm med din arkitekt och det är inga hard feelings om du vill gå vidare och leta efter någon annan. Det omvända gäller ju också. Vi vill gärna hitta kunder som uppskattar vårt formspråk och är intresserade av arkitektur så vi kan också säga nej till kunder som vi tror oss vilja ha nånting som vi inte gillar eller är så bra på att skapa.

Du ska också vara medveten om att vi troligen kommer att utmana din idé om hur ett hus bör se ut. Det är en del i processen och det kan både vara väldigt inspirerande och roligt – men det kan också vara lite jobbigt. Det finns en skapande och personlig aspekt av arkitektuppdraget som är svårt att komma ifrån vilket kan göra det svårt ibland men om det klickar kan det bli fantastiskt bra!

KOSTNADER ARKITEKTARVODE och BYGGE

Intromötet är lätt att prissätta efter det är så tydligt vad som ingår – det fortsatta arkitektarbetet är inte lika lätt. Grundkostnaden är 880 kr./timmen + moms (1100 kr./tim.) men med tanke på världsläget kan denna komma att ändras. Det är timpriset men hur många timmar tar det att rita ett hus? Det är nästan lättare att svara på hur långt ett snöre egentligen är.

Om vi efter intromötet bestämmer oss för att gå vidare tillsammans så skriver vi en offert till dig där vi uppskattar antalet timmar för arkitektarbetet. Det är otroligt svårt att säga något mer generellt om kostnader här eftersom varje projekt är så olika och tar så olika lång tid.

LÄS MER om PROCESSEN ATT ANLITA ARKITEKT:

  • När man anlitar en arkitekt blir det nästan alltid ett dyrare bygge än om du köper ett typhus. Men nu har forskare kunnat bevisa att man får en bra utväxling på sin investering. Kanske är investering i arkitektur en av de bättre nu när börsen darrar?...

  • Om du har en trebent pall och tar bort en ben blir det väldigt rangligt. Samma sak om du tar bort en del i planeringsprocessen. Att jobba med rangliga projekt är både stressigt och nervöst. Alla tre benen behövs för att få en bra arbetsmiljö och bra ...

Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne