INREDNING

ETT INLEDANDE FÖRSTA MÖTE

 

Vi hjälper dig med inredning till företaget eller offentliga lokaler. På grund av arbetsbeslastning kan vi inte längre ta in mindre uppdrag men större projekt tittar vi gärna på.

Vi börjar alltid med ett möte på plats och går igenom vad som behövs göras. För en första konsultation tar vi 2 400 kr. + moms = 3.000 kr. och stannar i lokalerna i 2 timmar. Under denna tiden går vi igenom allt som behövs göras men vi bjuder också på idéer och inspiration som kommer upp under samtalet.

Vi gör utifrån detta kommer vi överens om en arbetsplan och vi kan hjälpa dig med planering och formgivningen men också hantverakrkontakt, projektplanering, inköp och, vid mån av tid och möjlighet, även totalprojektering av hela projektet. Kontakta oss och boka tid för ett möte.

ATT GÅ VIDARE MED ARKITEKTEN

 

Om allt känns bra efter vårt inledande möte och alla parter känner att man vill gå vidare med projektet tillsammans så börjar vi att strukturera projektet, gå igenom tidsplan och så lämnar vi en offert på det första steget: idéskissen. Det är på idéskiss-stadiet som man vrider och vänder på frågeställningarna och eftersom man inte vet var man kommer att landa i för lösningar så lämnas inga priser på övriga steg förrän idéskissen är färdig.

 

Sedan går man vidare i processen och ett vanligt projekt brukar struktureras ungefär så här:

  • Skiss
  • Idéritning
  • Underlag till kostnadsförslag
  • Tillverkningsritning
  • Utförande o tillverkning

Arkitektens roll är framför allt att vara formgivaren och det allra bästa för de flesta projekt är om en byggare kan ta på sig projektledarrollen. Om projektet är lite mindre och om tiden finns så kan arkitekten undantagsvis vara projektledaren men detta är nånting man bör diskutera inför verkställandet av varje projekt.

Här nedan ser du skisser, ritningar och så småningom det slutgiltiga resultatet för utformandet av en restaurang i Malmö. Först den allra första skissen som vi gjorde på en dryg timme. Vi skissade ner former som kom till oss efter samtal med kunden och besök i lokalen; färger, former och material som vi kände för, intuitiva och omedelbara infall – silat genom många års erfarenhet:

När första skissen är gjord och kunden tycker att den verkar intressant så går man vidare och gör en idéritning; en måttsatt ritning men där upplevelsen och idéns kärna lyfts fram. Här kan behövas en del måttagning och det krävs betydligt fler arbetstimmar än den initiala skissen. Den kan se ut ungefär så här:

Så när kunden har bestämt sig för hur hen vill ha det är det dag att tillverka tingen, som i detta fallet bardisken, borden och pallarna. Här nedan ser ni en sektionsritning på en bardisk. Denna fasen kräver också en hel del kontakt med hantverkarna och en hel del utredning kring olika material. Det är nu de praktiska frågorna måste redas ut: hur slittåligt måste det vara? Vad kostar det ena materialet i relation till det andra?  Vilka färger finns det i och vilken leveranstid har det? Etc. etc. etc.

Och till slut, efter mycket jobb, många problem som har lösts, beslut som har fattats så står den äntligen där: visionen som till slut blev verklighet. Och som ni kan se så ser man slutresultatet redan i den allra första skissen: