Härligt hus på Limhamn

Det här fina gamla huset har varit med förr och slitits med hälsan av tidigare ägare som byggt om och byggt till allt eftersom livet och tiden har förändrat. Till slut har det dock blivit lite väl oöversiktligt och för de nya ägarna passar det inte riktigt längre. Och fasaden talar många olika språk, liksom i munnen på varandra.

Härligt hus på Limhamn

Det fanns en gång i tiden 4 höga spröjsade fönster i fasaden men dom blev nån gång på 60-talet bara 2 och den låga tillbyggnaden till vänster har 2 entréer, vilket förvirrar besökaren, och ser dessutom ut som ett garage. Önskan från kunden var att få en mer sammanhängande fasad. Och så en frontespis! Så här blev det sista skissförslaget: vitputsad fasad, gröna fönster m spröjs och en frontespis inspirerad av den i tiden huset först uppfördes mest tongivande konstnärliga strömning: Art Nouveau. Det andra önskemålet av kunden var att ordna upp den tillbyggda lägenheten och inkorporera denna i huset och familjens liv. Så den ena entrédörren tas bort och ger plats åt en ny planlösning med föräldrasovrum, barnsovrum, klädförvaring och badrum.

Härligt hus på Limhamn

Baksidans trädäck ordnas upp och får en pergola, ett utekök och en soffgrupp. Samt nivåskillnader – ett väldigt fint sätt att skapa trevliga rum på.

Härligt hus på Limhamn

På det övre planet önskade man, förutom frontespisen, även ett mindre rum till minstingen, ett större bad och en balkong som vätte mot trädgården.

Härligt hus på Limhamn

I förslaget ingick också en genomgång av trädgårdens blommor och förslag på rabatter med “mormorsblommor” för att få en blomsterprakt som blommar från april till oktober. Och som förstärker och förhöjer fasaden.

Härligt hus på Limhamn

Härligt hus på Limhamn