BYGGET av TILLBYGGNAD med TAKTERASS

Alltså, dessa träkatedraler…. Visst är det nåt visst med känslan när takstolarna är uppe och man kan skönja hur rummet och rumskänslan kommer att bli. Här är bilder på bygget av tillbyggnad med takterass som byggs till en villa i Dalby. Ägarna har önskar en mängd funktioner: sovloft, badrum, hobbyrum, lekrum och, sist men inte minst, ett rum för drinkar och konst. Dessutom 30 kvm takterass inbäddad i björk och bok med utsikt över Skrylleskogen.

Tvärsektioner genom tillbyggnaden:

Tillbyggnaden är väldigt ovanligt format och det var helt enkelt enda sättet att få in alla funktionerna på. Dessutom skulle takterassen vändas bort från stora vägen och få sovloftet som skydd för trafiken. Planlösning med befintliga huset och tillbyggnaden:

Kort videoklipp som visar 3d-modellen och volymerna:

Lite bilder från bygget:

Tillbyggnaden är murade med isolerblock klädda med antracitgrå aluminiumplåt från Prefa. Den udda formen kommer av en kombination av kundens önskemål och detaljplanen. Den maximala byggnadshöjden i området är 3,5 meter och dessutom är marken prickad från tomtgränsen mot Dalbyvägen och 6.5 meter in. Så det var en begränsad yta som det gick att bygga på. Dessutom skulle den önskade takterassen placeras nära det befintliga husets tak och ha skydd mot den trafikerade Dalbyvägen. Det blev många skisser och mycket funderande innan lösningen började formas. Det initiala förslaget hade dessutom ett betydligt mer komplicerat tak. Takkonstruktionen blev till slut enklare men det är fortfarande en ovanlig volym som fick konstruktören att svettas lite.

Bygget av tillbyggnad med takterass.



Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne