Anne & the Architects är ett litet arkitektkontor med känsla för den enkla, praktiska och vackra formen. Närhet till naturen, ljus, funktion och känsla för material präglar våra uppdrag. Vi arbetar huvudsakligen med privata bostäder och ritar tillbyggnader, fritidshus och villor och vänder oss till dig som vill ha unik och genomtänkt arkitektur.

Våra kunder finns runt om i Skåne, södra Sverige och Danmark i en lagom stor radie från kontoret  mitt i den Wessmanska skogen vid Söderåsens fot.

Om du letar efter en arkitekt att hjälpa dig med ditt projekt så är det viktigt att vi drar åt samma håll, att vi har lätt att förstå varann och att du i huvudsak gillar det jag gör. Lär känna mig och mina funderingar kring mitt arbete i videon här som jag med viss oro lägger ut.

Byggnadskonst är både ett stort och ett vardagligt ämne som vi alla har åsikter om. Det är väldigt svårt att säga något klokt och kärnfullt om ett så brett ämne; det blir lätt antingen väldigt banalt eller så faller man över i andra diket och blir överspänd och högtravande. Jag gör ändå ett försök och hoppas att det kan vara givande. (videon är inte upplagd ännu )

Anne & the Architects är ett litet arkitektkontor med känsla för den enkla, praktiska och vackra formen. Närhet till naturen, ljus, funktion och känsla för material präglar våra uppdrag. Vi arbetar huvudsakligen med privata bostäder och ritar tillbyggnader, fritidshus och villor.

Våra kunder finns runt om i Skåne, södra Sverige och Danmark i en lagom stor radie från kontoret  mitt i den Wessmanska skogen vid Söderåsens fot.

KONTORET:

Jag som driver arkitektkontoret Anne & the Architects heter Anne Marie Hoel. Jag utbildade mig till arkitekt i slutet av 80-talet i Lund och Paris och har sedan min examen arbetat som film- och teaterscenograf, målare, fönsterrenoverare, städare, lärare och säkert något mer jag har glömt just nu. Jag har varit anställd på större arkitektkontor och jobbat i mindre konstellationer tillsammans med arkitektkollegor men 2013 kände jag att det var dags att starta eget som husbyggnadsarkitekt.

Varför har jag döpt ett arkitektkontor till Anne & the Architects om det är bara jag som jobbar här? För att jag tyckte det var ett kul namn och jag har behov av att ha roligt. Det ska vara skönt att leva, man ska ha roligt på jobbet och man ska jobba med trevliga människor. För jag är inte ensam, trots att jag är företagets enda anställde. Med på resan finns framför allt Kisse – som är min granne i Wessmantorp och den förste jag träffade när jag hade flyttat hit. What are the odds? Kisse är trädgårds-designer och som jag rekommenderar alla mina kunder att också jobba med. Man ska helst ta med hennes kompetens tidigt i projektet och väva ihop byggnad och natur på ett häftigt sätt. Här finns också Tobias som efter ett par år på arkitektutbildningen insåg att det var roligare att bygga än att rita, startade byggfirma och är en god vän och kollega som man kan sitta och prata infästningar och balkdimensioner i timmar med över en öl. Här finns också konstruktörer, snickare, byggare, fotografer, hantverkare, gamla arkitektvänner och för varje år blir gänget större och större. Att rita, planera och bygga hus och rum för våra liv här på jorden är ett teamarbete som inkluderar många människor med olika kompetenser och personligheter.

KONTAKTUPPGIFTER:

Anne Marie Hoel

CEO & Kreativ Arkitekt

Arkitekt SAR/MSA

info@annearch.se

070 24 795 80

Kisse Lindén

Konceptutveckling Utemiljö

Formgivare & Trädgårdsdesigner

kisse@annearch.se

070 40 834 85

BYGG:

Allard & Hvengaard Konsult AB

KONSTRUKTION:

Hans Nilsson Konstruktion AB

Christian Andersson Kontek AB

hans.nilsson@hnilssonab.se

kontek@live.se