Anne & the Architects är ett litet arkitektkontor med känsla för den enkla, praktiska och vackra formen. Närhet till naturen, ljus, funktion och känsla för material präglar våra uppdrag. Vi arbetar huvudsakligen med privata bostäder och ritar tillbyggnader, fritidshus och villor och vänder oss till dig som vill ha unik, cool och genomtänkt arkitektur

Kontoret ligger i Weesmantorp vid Söderåsens fot och de flesta av våra kunder finns runt om i Skåne men framför allt i Malmö, Limhamn, Helsingborg och Båstad.

KONTORET:

Jag som driver arkitektkontoret Anne & the Architects heter Anne Marie Hoel. Jag utbildade mig till arkitekt i slutet av 80-talet i Lund och Paris och har sedan min examen arbetat som film- och teaterscenograf, målare, fönsterrenoverare, städare, lärare och säkert något mer jag har glömt just nu. Jag har varit anställd på större arkitektkontor och jobbat i mindre konstellationer tillsammans med arkitektkollegor men 2013 kände jag att det var dags att starta eget som husbyggnadsarkitekt.

Varför har jag döpt ett arkitektkontor till Anne & the Architects om det är bara jag som jobbar här? För att jag tyckte det var ett kul namn och jag har behov av att ha roligt. Det ska vara skönt att leva, man ska ha roligt på jobbet och man ska jobba med trevliga människor. För jag är inte ensam, trots att jag är företagets enda anställde.

Med på resan finns Tobias som efter ett par år på arkitektutbildningen insåg att det var roligare att bygga än att rita, startade byggfirma och är en god vän och kollega som man kan sitta och prata infästningar och balkdimensioner i timmar med över en öl (inte för att vi har tid till det, men ändå….)

Här finns även Kisse – som är min granne i Wessmantorp och den förste jag träffade när jag hade flyttat hit. What are the odds att vi skulle bli kollegor? Kisse är trädgårds-designer och som jag rekommenderar alla mina kunder att också jobba med. Man ska helst ta med hennes kompetens tidigt i projektet och väva ihop byggnad och natur på ett häftigt sätt. Här finns också konstruktörer, snickare, byggare, fotografer, hantverkare, gamla arkitektvänner och för varje år blir gänget större och större. Att rita, planera och bygga hus och rum för våra liv här på jorden är ett teamarbete som inkluderar många människor med olika kompetenser och personligheter.

Anne & the Architects AB | Arkitekt i Skåne