ett SVART FRITIDSHUS i SKOGEN

En familj som arbetar i Asien vill ha ett större fritidshus för att kunna leva i fritidshuset de månader de är hemma i Skandinavien. Som grund finns en västkuststuga på ca 75 kvadrat uppförd i början av 80-talet och intill denna en liten friggebod med plats för förråd och tvättstuga. Vi bygger till ca 50 kvadratmeter i en vinkel på 100 grader så den fantastiska utsikten mot sjön fångas in och för att få så mycket sol och ljus som möjligt i hörnan mellan den gamla och den nya huskroppen.

På första bilden syns det ursprungliga huset som är byggt med en enkel trästomme med 12 cm tunna väggar och klädd med liggande fjällpanel målat med en oljefärg i en falurödliknande kulör. Tillbyggnaden placeras på plintar, sträcker sig ut mot sjön och trappar ner för att följa naturens sluttning ner mot ängen och sjön. Klicka på bilderna för att se ett större foto!

Planlösning på den gamal och nya delen och hur planlösning och taken möts:

Lite fler bilder från husets interiör under byggtiden. Än så länge sitter byggnadsställningarna uppe men snart ska fasaden kläs med stående panel som målas med Äkta Falurödfärg Svart med svarta fönster och svarta foder. Dropp- och fönsterbleck och stuprör och kupa i galvad, omålad plåt. Taket läggs med papp med rygg och fotränna. Interiört kläs innerväggar med furuplywood och golvet beläggs med ett ljusgrått linoleumgolv på rulle.

Här nedan en längdsekion genom huset som visar hur huset följer naturen och trappar ner mot sjön.

Här kan man detaljstudera lite ritningar: