OM ANNE & the ARCHITECTS AB

ARKITEKT och INREDNINGSARKITEKT i MALMÖ

 

Anne and the Architects AB ägs och drivs av mig, Anne Marie Hoel, arkitekt SAR/MSA och verksam som arkitekt och inredningsarkitekt i Malmö. Jag tar mig an de lite mindre projekten och ritar hus, tillbyggnader, möbler och inredningar till privatpersoner och mindre företag och organisationer. Jag är utbildad husbyggnadsarkitekt men har under mitt yrkesliv arbetat både som teater- och filmscenograf, undervisat i formgivning, arbetat som städare, simlärare, jobbat på bygge och kört följespot på rockkonsert.

LITET KONTOR MED STORT NÄTVERK

 

Ingen människa är en ö, inte ens en arkitekt. Att bygga hus eller inredningar är ett teamarbete och bra samarbete ger alltid bästa resultat. Under årens lopp har jag träffat många byggare och hantverkare och när samarbetet har funkat bra vill man gärna arbeta tillsammans igen. Därför rekommenderar jag mina kunder att försöka använda sig av mitt nätverk, när detta är möjligt. Här är ett axplock av de byggare och hantverkare som jag har haft mycket att göra med under åren och som jag varmt rekommenderar:

Tobias Hvengaard Arkitekt och Byggare och kan både rita och bygga inredningen eller tillbyggnaden. Tobias har gjort många högprofilerade inredningsprojekt genom åren men ägnar sig också åt att importera de produkter som han själv vill använda. Kolla Tobias hemsida här.

 

Galleri Form – Inredningssnickeri. Galleri Form drivs av Ulf Månrand som har 7 anställda snickare till sitt förfogande. Han bygger allt inom inredning och han gör det med stor precision och skicklighet kombinerat med en känsla för material och en ödmjukhet gentemot sina kunder. Du kan gå in på Galleri Forms hemsida här och titta på de olika projekten som Ulf och hans kollegor har gjort.

 

Ajuna Snedkeri & Design: danskt hantverkare och meditationslärare i en person.

 

Konrads Bygg: Konrad och jag har gjort många projekt tillsammans. Mångsidig och pålitlig person.

 

Skånebeslag Snickeri AB: för platsbyggda möbler med hög finish anlitas gärna Erik Lindahl

 

Ferrum Smide: noggrannhet och hantverkskunnande av Karl Martin på Ferrums Smide.

 

Markus Nilsson, MFM Konsult. Pålitligt byggbolag med norrländskt lugn.

För det mesta räcker det med en arkitekt för projekt av den storleken som jag vanligtvis jobbar med. Men det händer att utmaningarna blir så komplexa att en kollega måste anlitas. Eller så vill man utveckla idéer tillsammans med likasinnade eller få feedback på skisser och förslag. Jag har fördjupat samarbete med två arkitektkontor:

Mikael Brund Arkitekt inom Husbyggnad och Inredning. Mikael och jag är klasskamrater från LTH Arkitektur och träffades för första gången på Arkitektskolan i Lund hösten 1985. Mikael har eget företag i många år med inriktning på de avancerade projekten med den höga finishen. Besök hans hemsida här.

 

Karin Hvid Rydell:  Karin och jag driver RUM för ORTEN tillsammans. RUM för ORTEN är ett design- och arkitekturstrategiskt (puh, ett långt ord) projekt med inriktning på miljonprogramområden. Kolla vår hemsida för projektet

 

 

PÅ GÅNG på BYGGENA i MAJ 2016:

NU ÄR TAKET LAGT på VILLAN på LIMHAMN

NY BYGGS INTERIÖREN till GLASVERANDAN i RÖSTÅNGA

BYGGSTÄLLNINGEN har KOMMIT UPP till KUPAN i FURULUND